NAJNOVIJE NOVOSTI IZ SVIJETA F1

Intervju u stilu velikih šampiona: Suarez

Suarez o novoj sezoni, novom timskom kolegi i svom odnosu s CrotoriousomGospodine Suarez, želim da Vam zahvalim što ste pronašli vremena u periodu priprema za nadolazeću sezonu F1 lige te se odazvali našem pozivu.

Suarez: Drago mi je sto ste me pozvali I uvijek ću se rado odazvati vašem pozivu.

Q. Za početak, pripreme su već počele, predsezonska testiranja su u punom jeku, pa kako teku i da li osjećate napredak u odnosu na prošlu sezonu?

Suarez: Moji prvi utisci su prilično pozitivni.Uprkos dugom testiranju, koje je bilo prilično teško, nije bilo neugodnih iznenađenja, sto je dobar znak. Bolid je dobar, upravo onakav kakvim smo ga I ocekivali.

Q. Predsjednik Vaše ekipe je izjavio da očekuje puno bolje performanse bolida u novoj sezoni. Da li smatrate da je novi bolid nešto bolji od prošlogodišnjeg?

Suarez: Ove sezone se čini da su konačno napravili taj iskorak I da ćemo moći da se priblizimo Mercedesima I pokažemo im zube.

Q. S obzirom da ste potpisali novi trogodišnji ugovor sa ekipom Renaulta, možemo reći da ste zadovoljni cjelokupnom ekipom, uslovima i mogućnostima koje imate kao vozač Renaulta?

Suarez: Uvijek mi je bio san da radim sa fabričkim timom. Čeka nas mnogo promjena naredne sezone I to je dobra prilika za nas. U sezonama koje dolaze, Renault ce igrati značajniju ulogu.

Q. Vaš novi timski kolega je novi vozač Dela kojemu će ovo biti prva sezona u F1? Kako se slažete sa njim i da li ste zadovoljni izborom vaše ekipe?

Suarez: Sve što znam o njemu je pozitivno i vjerujem da je momčad odabrala prave vozače za iduću godinu i godine nakon toga.

Q. Šta očekujete od njega u prvoj sezoni za volanom Renaulta?

Suarez: Siguran sam da Dela ima kvalitet da bude šampion, ali mislim da je još uvijek rano o tome pričati. Mladim vozačima treba vremena da se naviknu na F1.

Q. Koje su Vaše ambicije u nadolazećoj sezoni?

Suarez: Imam jasan cilj da budem šampion.

Q. Na pripremnim utrkama je bilo dosta nervoze i drskog ponašanja pojedinih vozača, kako komentarišete to?

Suarez: Ne bih to da komentarišem. Pokazat ću na stazi šta mislim.

Q. Smatrate li da bi utrke trebale biti više u duhu fer-pleja, ili jednostavno mislite da se neki vozači nikada neće promijeniti u smislu provokacija i incidenata?

Suarez: Neki vozači svoj očiti nedostatak talenta i znanja pokušavaju nadomjestiti provokacijama i niskim udarcima. Ne vjerujem da se takvi ikada mogu promijeniti.

Q. Kakav je vaš odnos sa Crotoriusom, s obzirom na vaš zadnji duel u Monzi, da li ste popričali poslije utrke ili vas vješto izbjegava?

Suarez: Cro I ja ne pričamo, nismo u kontaktu. Jednostavno, nije mu mjesto u F1.

Q. Za kraj, pošto su Vaše ambicije šampionska titula, za koga smatrate da će Vam biti glavni konkurent?

Suarez: Homic I Medeni. Salim se. Pa sigurno da su Donnie I Miki najveći konkurenti.

U ime oficijalne stranice F1 Online lige, gospodinu Suarezu želimo sportsku sreću u novoj sezoni uz želju da ćemo ga ponovo ugostiti, nadamo se nakon neke pobjede u nadolazećoj sezoni.

Suarez: Hvala puno, pobjede neće izostati.


Intervju vodio Dela